Greencode maakt duurzaam zichtbaar

Wat is het?

Greencode maakt duurzaam zichtbaar! Eenvoudig en snel via NFC en responsive minisites.

Greencode is interessant voor gebouwbeheerders en leveranciers van duurzame diensten en producten. Greencode is een nieuw informatie- en interactieplatform. Het brengt duurzaamheid en mvo in gebouwen en organisaties op een vooruitstrevende manier in beeld. U kunt u op uw locatie(s) aan uw klanten, gasten en bezoekers laten zien wat in uw gebouw duurzaam is en wat uw organisatie doet op het gebied van mvo.

Hoe Greencode uw duurzaamheid in beeld brengt

Uw bezoekers zien in uw gebouw het Greencode logo en scannen met hun smartphone de NFC-code/QR-code in het logo. Vervolgens lezen ze op hun smartphone alle duurzaamheidsinformatie over uw gebouw of de specifieke ruimte waar ze op dat moment staan. Overzichtelijk gerangschikt in vijf categorieën: gebouw, energie, interieur, mobiliteit en organisatie. Via de infopagina komen ze eenvoudig in contact met de duurzame leveranciers die in het project hun bijdrage hebben geleverd.

Geen eisen, want Greencode is géén certificering!

Greencode is géén certificering en niet bedoeld om u de maat te nemen. Greencode brengt eenvoudigweg in beeld wat u op dit moment al doet. Het maakt niet uit of dat veel of nog weinig is. Bent u al gecertificeerd, dan is Greencode de ideale manier om aan uw klanten, bezoekers en gasten te laten zien wat uw certificering exact inhoudt. Bent u niet gecertificeerd, dan is Greencode een uitstekend alternatief.

Nieuwe klantcontacten voor duurzame leveranciers

Behalve voor gebouwen is Greencode ook bedoeld voor duurzame leveranciers. Bent u die leverancier van warmtepompen, zonnepanelen, isolatie, natuurlijke ventilatie of een duurzaam interieur? Of bent u die architect of bouwer die streeft naar een minimale milieu-impact of dat installatiebedrijf dat dagelijks werkt aan het terugdringen van energieverbruik? Maak uw eigen mobiele Greencode website en meld uw duurzame projecten aan.

Laat duurzame vooruitgang zien!

Wij van Greencode vinden dat elke duurzame vooruitgang een stap in de goede richting is. En dat je dat als organisatie mag laten zien. Klanten, gasten en bezoekers van gebouwen kunnen nu eenmaal niet ruiken dat er zonnepanelen op uw dak liggen. Greencode zorgt dat duurzame leveranciers in contact komen met hun toekomstige klanten, zodat nòg meer bedrijven in Nederland gaan kiezen voor duurzame oplossingen.

Wat is het?